Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2-3-4 Απριλίου στα Χανιά


Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Πυξίδα της Πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ παρουσιάζουν στα Χανιά το
15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα

15 χρόνια δημιουργίας, 15 χρόνια ανάπτυξης.

Το επετειακό 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 πόλεις στην Ελλάδα αλλά και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς και σε 20 καταστήματα κράτησης, μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις του.

Οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις αποτελούν τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και των πόλεων της περιφέρειας, «υπηρετώντας» την επιθυμία του θεσμού να φέρει σε επαφή τους φίλους του ντοκιμαντέρ με την πρόσφατη ελληνική και διεθνή παραγωγή ταινιών τεκμηρίωσης. 

Περισσότερες από 30 πόλεις θα φιλοξενήσουν μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ, με τη συνεργασία τοπικών αρχών και τη στήριξη πολιτιστικών οργανώσεων και πανεπιστημίων. Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι έχουν προστεθεί προορισμοί όπου οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα. Έτσι, φέτος οι Εικόνες του 21ου Αιώνα θα προβληθούν σε 20 καταστήματα κράτησης, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση των Περιφερειακών Εκδηλώσεων εναρμονίζεται με την επιθυμία του Φεστιβάλ να φέρει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους και εκτός Θεσσαλονίκης με την πρόσφατη ελληνική και διεθνή παραγωγή ντοκιμαντέρ.

Τα Χανιά αποτελούν ιδιαίτερο σταθμό σ΄ αυτή την διαδρομή καθώς το κινηματογραφόφιλο κοινό έχει από την αρχή αυτής της δράσης δείξει ιδιαίτερη αγάπη στις προβολές του φεστιβάλ γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα προβολών.
Φέτος διαλέξαμε 19από τις ταινίες του φαστιβάλ και σας περιμένουμε σ΄ ένα μοναδικά φεστιβαλικό πρόγραμμα προβολών.
19 Ντοκιμαντέρ με μοναδικές ιστορίες ζωής.

Οι προβολές θα γίνουν 2-3 και 4 Απριλίου στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης” σε καθημερινούς ρυθμούς φεστιβάλ από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 11:30 το βράδυ.
Η διοργάνωση στα Χανιά γίνεται από την Πολιτιστική Εταιρείας Κρήτης και την μηνιαία εφημερίδα Πυξίδα της Πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. 

Επιμέλεια προγράμματος - επιλογή ταινιών : Ματθαίος Φραντζεσκάκης 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Πρώτη μέρα Τρίτη 02-04-2013

5:30 – 7.00 Το χρονικό μιας Καταστροφής
Σκηνοθεσία-Σενάριο-Μοντάζ/Χρύσα Τζελέπη, Άκης κερσανίδης DigiBeta Έγχρωμο90΄
Ο Χορτιάτης είναι ένα από τα πολλά χωριά-θυσιαστήρια της περιόδου της Γερμανικής Κατοχής κατά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ταινία προσπαθεί να αναπαραστήσει το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα από κοντά και να τονίσει τη σημασία τού να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη. Το παζλ της ιστορίας διαμορφώνεται όχι μόνο από τις επίσημες ιστορικές πηγές, αλλά και από τις διαφορετικές οπτικές θέασης των γεγονότων και μέσα από τα προσωπικά βιώματα των καθημερινών ανθρώπων. Η βιωμένη ιστορία δίνει άλλη διάσταση
στα ιστορικά γεγονότα.

7:00 – 7.50 Ιχνηλατώντας: Ο Φάρος του Kόσμου
Σκηνοθεσία: Kατερίνα Kαραγιάννη, Δημήτρης Kιτσικούδης Έγχρωμο 48’
Στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, 5χλμ. από το κέντρο της πόλης, τα παιδιά δεν ξυπνούν το πρωί για να πάνε σχολείο, οι γονείς είναι συχνά τρόφιμοι φυλακών, οι συγγενείς αμόρφωτοι, η γλώσσα ξένη, το κλίμα εχθρικό έως επικίνδυνο για τους ξένους. Η ανέχεια, η διακίνηση ναρκωτικών και η υψηλή εγκληματικότητα είναι τα χαρακτηριστικά της περιοχής του Δενδροποτάμου, μίας περιοχής-γκέτο που στερεί από τους κατοίκους της, στην πλειοψηφία τους Ρομ, το όνειρο γιαμία καλύτερη ζωή. Σ’ αυτήν την περιοχή εκπέμπει το φως του το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, πλαισιωμένο από δεκάδες εθελοντές και υποστηριζόμενο από οργανώσεις όπως η Κοινωνική Παιδιατρική Εταιρία Προαγωγής της Υγείας ή η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Θεσσαλονίκης, κι από φοιτητές του ΑΠΘ. Ιχνηλατούμε το «φαρόσπιτο», τους ενοίκους του, τους εθελοντές, του πρωταγωνιστές και αγωνιστές της καθημερινότητας του Δενδροποτάμου.

7:50 – 8.50 Ost – Original Soundtrack
Σκηνοθεσία-Φωτογραφία: Φάνης ΛογοθέτηςΈγχρωμο 60΄
Το OST– Original Soundtrack είναι ένα ντοκιμαντέρ για την μουσική στον κινηματογράφο, που δεν απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό, αλλά έχει σκοπό να μας βάλει στον κόσμο των συνθετών, των σκηνοθετών και των σάουντρακ, σ’ ένα ταξίδι στη μαγεία της μουσικής για το σινεμά. Μιλούν οι Τρέβορ Τζόουνς, Νικολά Πιοβάνι, Παντελής Βούλγαρης, Περικλής Χούρσογλου, Νίκος Κυπουργός, Νίκος Πλατύραχος, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Σάιμον Μπλουμ Νικολαΐδης, Θάνος Φουργιώτης, Νίκος Γκροσδάνης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Έλλη Γρίβα, Γιώργος Βαρσαμάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

8:50 – 9:00 ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

9:00– 10:20 Living in Ιnteresting Τimes
Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Λαλουδάκη, Μassimo Pizzocaro Έγχρωμο 68΄
Στη μελαγχολική Αθήνα, τέσσερις χαριτωμένοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την άγρια πραγματικότητα μιας χώρας σε απορρύθμιση. Αγωνίζονται για τα αυτονόητα, συμβιβάζονται με τα παράδοξα, ζουν στην Ελλάδα όπου τα όρια της κωμωδίας και της τραγωδίας συχνά συγχέονται. Ο υποψήφιος βουλευτής ισορροπεί ανάμεσα στην κομματική πειθαρχία, τον αριστερό φιλελευθερισμό και τις άβολες αλήθειες. Ο απλήρωτος εργαζόμενος διαχειρίζεται την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα και το αντιγερμανικό του μένος με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Και οι άλλοι δύο,
απλώς περισσεύουν. Είναι καλλιτέχνες, ένα ζευγάρι τρυφερών ονειροπόλων. Λένε ότι το να ζεις σε ενδιαφέροντες καιρούς είναι κατάρα. Η ταινία, παρεμβάλλοντας στην αφήγηση παράσιτα από τηλεοπτικά «επίκαιρα», υπενθυμίζει ότι πρόκειται απλώς για τη ζωή: βυθισμένη στη θλίψη και την οργή, αλλά γεμάτη ενέργεια και αναπάντεχο κουράγιο.

10:20 – 11.30 Welcome to the Show – Η μουσική Kληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Αλέξης Πόνσε, Kώστας Πλιάκος Έγχρωμο 65΄
Πρόκειται για ένα μουσικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και για τη μουσική του κληρονομιά. Ο Σιδηρόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του, ανήσυχο πνεύμα που πειραματίστηκε όχι μόνο σε ό,τι αφορά στη μουσική και στη σύνθεση, αλλά και στην ηθοποιία, στην ποίηση και στη συγγραφή. Συνεργάτες του, αλλά κυρίως καλλιτέχνες επίγονοί του, μιλούν για το πώς η μουσική του έφτασε στις μέρες μας και εξηγούν πόσο και γιατί επηρέασε τις επόμενες γενιές. Ανέκδοτες φωτογραφίες, ντοκουμέντα από συναυλίες και υλικό από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας εναλλάσσονται με τη μουσική και το λόγο.

Δεύτερη μέρα Τετάρτη 03-04-2013

5:30 – 6.00 Ες Aύριον τα Sπουδαία – Πορτρέτα του Aύριο: Μια Mικρή Άγνωστη Μαθήτρια
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Μιχάλης Λυκούδης Έγχρωμοr 26΄
Την εξέλιξη μίας μικρής άγνωστης μαθήτριας που, προτού αρχίσει να διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής της, είναι επιτυχημένη βιολόγος και ερευνήτρια, παρουσιάζει αυτό το επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ Ες αύριον τα σπουδαία. Η Έλλη Παπαεμμανουήλ, παιδί της γενιάς του ’80, σπούδασε βιολογία, την οποία αγάπησε με πάθος. Αφοσιωμένη στην επιστημονική έρευνα, εξομολογείται στην κάμερα τους επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς της στόχους, αλλά και αναλύει την ερευνητική διαδικασία που την οδήγησε στη σημαντική ανακάλυψή της και πώς αυτή βοήθησε στην ανάπτυξη της έρευνας σχετικά με τη θεραπεία της λευχαιμίας. Η Έλλη Παπαεμμανουήλ, με την έρευνά της, εντόπισε το γονίδιο Sf3B1, το οποίο για πρώτη φορά και χάριν της Παπαεμμανουήλ συσχετίστηκε με την εμφάνιση της λευχαιμίας.

6:00 – 7.30 Μαρί Ναξάκη, η τέχνη της σφακιανης δεσιάς Σκηνοθεσία Κώστας Νταντινάκης Έγχρωμο 87΄
Τα αυστηρό τοπίο των Λευκών Ορέων εμπνέει τις γυναίκες της επαρχίας Σφακίων, οι οποίες, αντί για δαντέλες, φινίρουν τα εργόχειρά τους με δεσιές. Η 97χρονη σήμερα Μαρί Ναξάκη, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί πριν από 15 χρόνια με τη σφακιανή δεσιά, δεν είχε φανταστεί ότι θα συναντούσε τέτοιο πλούτο και ομορφιά, γεννημένα από το μεράκι των γυναικών από τα Σφακιά που ήθελαν, με περίτεχνους κόμπους που έκαναν με τα δάχτυλά τους, να στερεώσουν τις υφαντές πετσέτες τους. Μαθαίνοντας η ίδια την τέχνη και ερευνώντας με πάθος, κατάφερε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει μια μοναδική συλλογή με την παραδοσιακή αυτή τέχνη, η οποία ανάγεται στη μινωική εποχή.

7:30 – 8.30 Λευκό μαύρο αγόρι
Σκηνοθεσία: Camilla magid Έγχρωμο 57
Στην Τανζανία, μάγοι χρησιμοποιούν αίμα και μέλη του σώματος αλμπίνων σε μαγικά φίλτρα που πουλούν έναντι αμύθητων ποσών. Η κυβέρνηση στέλνει σε εσωτερικά σχολεία τα παιδιά που πά- σχουν από αλμπινισμό, μακριά από τις οικογένειές τους, για να τα προστατέψει. Εκεί ζουν λίγο- πολύ εγκαταλειμμένα, σ’ έναν κόσμο χωρίς ενήλικες, όπου μικρά παιδιά φροντίζουν τα ακόμα μι- κρότερα. Ο εννιάχρονος Σίντα είναι το καινούργιο παιδί στην τάξη ενός ιδιωτικού σχολείου στην Τανζανία. Είναι ντροπαλός, δεν έχει αυτοεκτίμηση και δεν μιλάει ούτε μια λέξη αγγλικά, που εί- ναι η επίσημη γλώσσα του ιδρύματος. Παρακολουθώντας τον Σίντα κατά τη διάρκεια της πρώτης του χρονιάς στο νέο του σπίτι, βλέπουμε μέσα απ’ τα μάτια ενός παιδιού τις συνέπειες τού να εί- σαι κυνηγημένος κι ανεπιθύμητος. Κάθε μέρα πολεμά γι’ αποδοχή και αναγνώριση. Όταν αργό- τερα θα βρει έναν καινούργιο φίλο, η αυτοπεποίθησή του σιγά σιγά θα τονωθεί. Ωστόσο, τις νύ- χτες του θα εξακολουθήσουν να στοιχειώνουν εφιάλτες με άνδρες που προσπαθούν να τον σκοτώσουν με χατζάρες.

8:30 – 8:45 ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

8:45 – 9:45 Εξάντας: Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Γιώργος Αυγερόπουλος Έγχρωμο 58΄
H αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου προβάλλεται ως η ενδεδειγμένη απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Tο ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική, πλούσιας σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική «Eldorado Gold». Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής, που χρόνια αντιστέκονται στη δημιουργία ορυχείου χρυσού στην περιοχή τους, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τις ωφέλειες να είναι λιγότερες από τις απώλειες. Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας είναι μια ακτινογραφία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης.

09:45 – 10.10 Το Παλατάκι των Aορίων
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος Έγχρωμο 22΄
Η πρωτοβουλία των κατοίκων της Εθιάς, ενός ορεινού χωριού στα Αστερούσια Όρη στην Κρήτη, να ξαναζωντανέψουν τον τόπο τους. Η επίμονη προσπάθεια, η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση μεταμορφώνουν ένα χωριό-φάντασμα σ’ έναν παραδοσιακό οικισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και ελπίδες ανάπτυξης. Η ανάπλαση της Εθιάς, όπως τη διηγούνται οι πρωταγωνιστές της με τις ξεχωριστές ιστορίες τους.

10.10 – 11.20 Μουσικό χωριό
Σκηνοθεσία: Αντρέας Σιαδήμας / Σενάριο: Γιάννης Αγγελάκης, Αντρέας Σιαδήμας, Κλείτος Κυριακίδης Έγχρωμο/ 71΄
Μουσική, άνθρωποι, περιβάλλον. Τρεις φίλοι δημιουργούν την ευτοπία τους στο παραδοσιακό χωριό Άγιος Λαυρέντιος του Πηλίου: το Μουσικό Χωριό. Με στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας μουσικής κοινότητας και όχημα το συλλογικό και συμβιωτικό καλλιτεχνικό βίωμα, η μουσική εκπαίδευση αναπτύσσεται πρωτοποριακά. Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής δημιουργικών ιδεών και εργασιών μεταξύ συμμετεχόντων αναγνωρισμένων σε διεθνές επίπεδο; Ποια είναι η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία; Πόσο ανεκτή είναι η ελευθερία;

Τρίτη Μέρα Πέμπτη 4-4-2013

5:30 – 6.20 Food for love
Σκηνοθεσία : Μαριάννα Οικονόμου / Έγχρωμο 52΄
Η απέραντη αγάπη της Ελληνίδας μάνας προς τα παιδιά της φτάνει μέχρι την άκρη της γης! Όσο μακριά κι αν είναι το παιδί της, το φαγητό της θα το ακολουθεί. Το σπιτικό φαγητό στα χέρια της Ελληνίδας μάνας είναι ένα ισχυρό πρακτικό αλλά και συμβολικό όπλο, που γεφυρώνει γεωγραφικές και συναισθηματικές αποστάσεις και διατηρεί για πάντα στενούς τους οικογενειακούς δεσμούς! Μέσα από τις ιστορίες τριών μανάδων και τη σχέση τους με το φαγητό, το ντοκιμαντέρ ανοίγει ένα παράθυρο στην ιδιαιτερότητα της ελληνικής οικογένειας με κεντρική μορφή τη μάνα, και τα παιδιά ως πρίγκιπες και πριγκίπισσες.

6:25 – 7.45 Γράμμος, το Bούνο της Ήττας
Σκηνοθεσία: Γιάννα Ευαγγελίδου Έγχρωμο 77’
Ο Γράμμος είναι το βουνό που βρέθηκε στο επίκεντρο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας την τριετία 1946-49. Το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε και τελείωσε η ελληνική εμφύλια αναμέτρηση. Λόγω της στρατηγικής του θέσης, δέχτηκε τις πιο πολλές ρίψεις βομβαρδιστικού και εύφλεκτου υλικού από οποιοδήποτε άλλο σημείο της Ελλάδας και, για πρώτη φορά, βόμβες «ναπάλμ», που χρησιμοποιήθηκαν αργότερα στον πόλεμο του Βιετνάμ. Υπολογίζεται ότι βομβαρδίστηκε με πάνω από 500.000 τόνους εκρηκτικού υλικού. Η κάμερα καταγράφει τις αφηγήσεις-μαρτυρίες από 21 μαχητές, αξιωματούχους και διοικητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πλέκοντας κομμάτια της ιστορίας και δίνοντας τις δικές τους ερμηνείες για τα γεγονότα της εποχής. Οι μαρτυρίες τους προσφέρουν ένα πρωτογενές υλικό που ενδιαφέρει τόσο την κοινή γνώμη, όσο και τους ιστορικούς. Παράλληλα, καταγράφονται και οι φυσικές ομορφιές του ορεινού όγκου του Γράμμου που είναι ένα από τα ωραιότερα βουνά της Ελλάδας.

7:45 – 8.00 Μία Τυχαία Συνάντηση
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Σπύρος Αμοιρόπουλος Έγχρωμο 15’
Ένα πρωί, κατεβαίνοντας τις σκάλες της πολυκατοικίας μου, έπεσα πάνω στον Τιγκράν, τον καθαριστή από την Αρμενία, και πιάσαμε κουβέντα.
08.00-08.30 Μια κληρονομιά: Με την Ψυχή στο Στόμα
Σκηνοθεσία/Direction: Kυριακή Μάλαμα Έγχρωμο 33΄
Ο Κυριάκος Ποιμενίδης καταθέτει τη δική του προσωπική αλήθεια για όσα έζησε παιδί στην πατρίδα του: μια συγκλονιστική αφήγηση για τις φοβερές μέρες του 1920 στο Καβάκ, στα περίχωρα της Σαμψούντας, και την οδυνηρή περιπλάνηση των ελληνορθόδοξων γυναικόπαιδων του χωριού στους δρόμους της εξορίας μέχρι το Νότο της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Ένας ώριμος άντρας (o ηθοποιός Ακύλλας Καραζήσης), περικυκλωμένος σήμερα από τις αφηγήσεις του πρόσφυγα, προσπαθεί να μπει στον δικό του χαμένο κόσμο, να τον νιώσει και να τον καταλάβει. «Τρέξε μέσα με το φόβο σου. Κρύψου, μανταλώσου, ακονίζονται λεπίδες. Κεφάλια θα πέσουν, κεφάλια πέσαν• και τώρα;»

8:30 – 8:45 ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

8:45 – 9:15 Από Kάτω Xαμηλά
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Πιτούλη, Miguel Hilari Έγχρωμο 27΄
Από τον Κοντορεβυθούλη και τη Χιονάτη μέχρι τους γελωτοποιούς στις βασιλικές αυλές, οι νάνοι πάντα καταλάμβαναν μια ιδιαίτερη θέση στη φαντασία μας. Ο Ζοάν, η Άνα, ο Χασάν κι ο Ιβάν είναι νάνοι. Μέσα από τις μαρτυρίες τους, εξερευνούμε το πώς έχουν κατασκευάσει την προσωπική τους κοινωνική ταυτότητα, εξαρτώμενοι από το πώς τους βλέπουν και τους αντιμετωπίζουν οι άλλοι.

09:15 – 10.25 Δημήτρης Παπαδούλης – Το Πολλαπλό Δώρο
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Στέλα Αλισάνογλου Έγχρωμο 67’

Πολλαπλό δώρο είναι η ίδια η ζωή. Είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε και μας αγαπούν. Κάποιες φορές, φαίνεται πως μια ασθένεια μπορεί να «εκφυλίσει» τη ζωή ή τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, κι ενώ όλα δείχνουν να τελειώνουν, η ασθένεια «παγώνει». Η έννοια της ζωής ως πολλαπλού δώρου αποκτά άλλη διάσταση. Η ζωή του Δημήτρη Παπαδούλη το αποδεικνύει. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1963. Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη κι εργάστηκε ως γιατρός μέχρι το 1991. Το 1988 διαγνώστηκε πως πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας). Γράφει λογοτεχνία από το 1990 και έχει δημοσιεύσει έξι βιβλία. Η επικοινωνία με τους αναγνώστες και οι δεσμοί των φίλων είναι ο κόσμος του – η ίδια του η ζωή, που η ασθένεια δεν μπόρεσε να σταματήσει.

10.25 – 11.15 Το Kλεμμένο Mας Tσίρκο
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Χρήστος Πανάγος, κώστας Μακρινός Έγχρωμο 46’

Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2012, στην Ελλάδα της οικονομικής –και όχι μόνο– κρίσης, και πιο συγκεκριμένα κάπου ανάμεσα στον «πυρετό» δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Ο B.D. foxmoor (Αctive Member) μαζί με το low Bap μπουλούκι Kramahoperrata 2012, αγνοώντας το κλίμα των ημερών και 40 περίπου χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του Μεγάλου μας τσίρκου, στήνουν το Κλεμμένο μας τσίρκο για να μοιραστούν τη δικιά τους καταγραφή από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, χρεώνοντας στη χειρότερη γενιά –τη γενιά της μεταπολίτευσης– τα «αγδίκιωτα φταιξίματα». Το ντοκιμαντέρ καταγράφει το οδοιπορικό του βλάσφημου αυτού τσίρκου σε Ελλάδα και Κύπρο.


Οι προβολές θα γίνουν 2-3 και 4 Απριλίου στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης” σε καθημερινούς ρυθμούς φεστιβάλ από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 11:30 το βράδυ.

Η διοργάνωση στα Χανιά γίνεται από την Πολιτιστική Εταιρείας Κρήτης και την μηνιαία εφημερίδα Πυξίδα της Πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Επιμέλεια προγράμματος - επιλογή ταινιών : Ματθαίος Φραντζεσκάκης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
το σποτ του τριημέρου 
στο facebook
Χορηγοί Επικοινωνίας :
Κύδων Τηλεόραση / Νέα Τηλεόραση Κρήτης / Χανιώτικα Νέα / Δίκτυο 915 fm / Real super fm 896 / Αγώνας Της Κρήτης / www.flashnews.gr / Πυξίδα της Πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: