Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Cine-Πρωινά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Cine-Πρωινά στο ΙΜΚ
Για τα παιδιά και όλη την οικογένεια

    Πρόκειται για την νέα εκπαιδευτική δράση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με ένα κύκλο προβολών παιδαγωγικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του έτους στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με την  Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Νεανικό Πλάνο. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, ημέρα Σάββατο στις 12.00 π.μ.
Είσοδος κατ’ άτομο 3 ευρώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Δεκέμβριος, 28
Μια ιστορία για τον Αη-Βασίλη, του Juha Wuolijoki
Φινλανδία, 2007, έγχρωμο, 80΄
Μια χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια, που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων όλων των εποχών στη Φινλανδία Η πρώτη ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου που αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Αϊ Βασίλη.
Υποτιτλισμένη

Ιανουάριος, 21
 Ο Βίνσεντ και εγώ, του Μικαέλ Ριμπό
Καναδάς, 1990, έγχρωμο, 100΄
Μια αξιαγάπητη ιστορία που αφηγείται το θαυμασμό μιας μικρής μαθήτριας για το έργο του βαν Γκογκ, ειπωμένη με γοητεία και χιούμορ υψηλού επιπέδου. Ιδιαίτερα εφευρετική ιστορία για αγόρια και κορίτσια που έχουν μεγαλώσει εκτός Disney.
Υποτιτλισμένη

Φεβρουάριος, 18

   Ο Βασιλιάς των Μασκών του Γου Τιαν Μινγκ
 Κίνα, 1996, έγχρωμο, 101΄
Ένα γοητευτικό παραμύθι για τον μαγικό χώρο του θεατρικού θεάματος και την παραδοσιακή τέχνη της μάσκας από τον Γου Τιαν Μινγκ, που η περίφημη τέταρτη γενιά των κινέζων κινηματογραφιστών αναγνωρίζει ως μέντορά της.
Υποτιτλισμένη

Μάρτιος, 17

Ο Κιρικού και η Μάγισσα του Μισέλ Οσελό
Γαλλία-Βέλγιo, 1998, έγχρωμο 70΄
Μ’  ένα εμπνευσμένο σκίτσο και τα τραγούδια του διάσημου Σενεγαλέζου τραγουδιστή Γιουσού ν’ Ντουρ, ο σκηνοθέτης εικονογραφεί με πανέμορφες εικόνες έναν μύθο της δυτικής Αφρικής. Μια αλλιώτικη πρόταση για το κινούμενο σχέδιο.
Μεταγλωττισμένη. Από Νηπιαγωγείο

Απρίλιος, 28

Μινούς του Vinsent Bal
Ολλανδία, 2001, έγχρωμο, 86΄
Εκείνη είναι μία όμορφη κοπέλα που κάποτε ήταν γάτα. Εκείνος είναι ένας γοητευτικός ρεπόρτερ, που αναζητά ένα καυτό θέμα για να κρατήσει τη δουλειά του. Ένα θρίλερ με γάτες, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της διάσημης συγγραφέως για παιδιά Annie M.G. Schmidt

Υποτιτλισμένη
Μάιος, 19
  Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα του Γιάνικ Χάστρουπ
Δανία-Γαλλία, 2002, έγχρωμο, 78΄
Ένα πανέμορφο παραμύθι, που εξυμνεί το μεγαλείο της μητρότητας και τη δύναμη των οικογενειακών δεσμών,  θίγοντας παράλληλα ζητήματα όπως εκείνα της βασικής επιβίωσης αλλά και της αναζήτησης του βαθύτερου νοήματος της ύπαρξής μας.

Μεταγλωττισμένη. Από Νηπιαγωγείο

Πληροφορίες:2810 283219(εσωτ. 105), Φανή Καμπάνη
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: