Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

cine-μαθήματα 2011-2012

Ένας ακόμα κύκλος της δράσης cine-μαθήματα υλοποιείται για τους επόμενους μήνες σε ολόκληρη την Κρήτη με την συνδιοργάνωση  της Περιφέρειας Κρήτης και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

Η δράση  cine-μαθήματα υλοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης με την συνεργασία κορυφαίων θεσμών και ανθρώπων των οπτικοακουστικών μέσων και αποτελεί μια πολυεπίπεδη παρέμβαση στον χώρο της οπτικοαουστικής παιδείας σε επίπεδο Κρήτης.

Από την μια, ένα πλέγμα εκπαιδευτικών δράσεων με άξονα τα οπτικοακουστικά μέσα και τις εφαρμογές τους στο χώρο της εκπαίδευσης οι οποίες απευθύνονται πρωτίστως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Από την άλλη, ένα «διαρκές» κινηματογραφικό φεστιβάλ που απευθύνεται στο σύνολο του πληθυσμού.

Η δράση cine-Μαθήματα αποτελεί την μοναδική περιφερειακή δράση τέτοιου χαρακτήρα. Μια δράση η οποία στηρίζεται εκ των έσω και από μια λογική συνέργειας φορέων, τοπικών αρχών και φυσικά της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στόχος οι αποδέκτες της δράσης :
Α. Να δουν ταινίες με χαρακτηριστικά παιδαγωγικά. Ταινίες με θέματα όπως η λειτουργία της κοινωνίας, η ιστορία, οι τέχνες, η οικολογία, ο πολιτισμός. Ταινίες που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τους θεατές σ΄ αυτά τα ζητήματα και να τους εκπαιδεύσουν έτσι ώστε να είναι καχύποπτοι και δύσπιστοι θεατές και, τελικά, υποψιασμένοι πολίτες.
Β. Να αντλήσουν βασικές γνώσεις για να μπορέσουν να εντάξουν τα σύγχρονα μέσα (ψηφιακή φωτογραφία, βιντεοκάμερα, H/Y κτλ) σε ένα δημιουργικό παιγνίδι με την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.


Στα πλαίσια αυτά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης  και την συνεργασία των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης προγραμματίζονται  για το επόμενο δίμηνο 2ημερα εργαστήρια και ειδικές κινηματογραφικές προβολές στις 4 περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Η αρχή γίνεται το Σαββατοκύριακο  28-29 Ιανουαρίου 2012 από τα Χανιά όπου στους χώρους του 17ου Δημοτικό Σχολείο από  10:00 πμ  έως  02:00 μμ. Θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εργαστήριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα  «Το animation στην εκπαιδευτική πράξη».

Το εργαστήρι θα ταξιδέψει και στις υπόλοιπες αντιπεριφέρειες της Κρήτης.
Έτσι θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο 17 και 18 Φεβρουαρίου και στο Ρέθυμνο 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Η δράση cine-μαθήματα και αυτή την σχολική χρονιά  και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν γύρω μας φιλοδοξεί να ανοίξει ακόμα περισσότερους ορίζοντες με ένα πανόραμα ταινιών αλλά και με νέες συνεργασίες και συνέργειες.

Cine-Μαθήματα
 Ιδέα - Σχεδιασμός – Υλοποίηση :
Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης (υπεύθυνος : Φραντζεσκάκης Ματθαίος 6974739122)
Συνδιοργάνωση :
Περιφέρεια Κρήτης
Με την Συνεργασία των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Κρήτης
   Με την Συνεργασία των:
•    Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Για Παιδιά Και Νέους Ολυμπίας
•    Νεανικό Πλάνο
•    Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
•    Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
•    Πανόραμα Ανεξάρτητων Ταινιών Πάτρας
•    Emosion Pictures
•    safari internet
•    http://www.pyxida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: