Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

2o Εργαστήρι (3ου κύκλου) cine - Μαθήματα



Η δραματοποίηση μαθήματος με τη χρήση των νέων τεχνολογιών

Ημερομηνία Εργαστηρίου :   Σάββατο  12  και Κυριακή  13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Χώρος : 17ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων
Διάρκεια Εργαστηρίου :     3 ώρες το Σάββατο και 3 ώρες την Κυριακή
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Σε συνεργασία : Με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  και την Υπεύθυνη Πολιτιστικών της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  ν. Χανίων


Εκπαιδευτής :                     Κλειώ Φανουράκη
Στο πλαίσιο της εισαγωγής της διαθεματικότητας στην ελληνική εκπαίδευση, η δραματοποίηση αποτελεί ένα δυναμικό και συμμετοχικό εργαλείο διδασκαλίας και μάθησης. Εάν... η τέχνη και η εκπαίδευση οφείλουν να προηγούνται της εποχής τους, τότε η εφαρμογή τους στο σχολείο συνδέεται άμεσα με τη δημιουργική  χρήση της ψηφιακής εικόνας και των νέων τεχνολογιών (digital art, video, κινητά τηλέφωνα, facebook, google, κ.ά.). 
Στη συγκεκριμένη συνάντηση θα εστιάσουμε στη χρήση της κάμερας και της ψηφιακής εικόνας ως λειτουργικά μέσα εφαρμογής μιας δραματοποιημένης διδακτικής ενότητας ή μιας θεματικής, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε υλικό για σχολική παρουσίαση- παράσταση.
     Προϋπόθεση συμμετοχής:  χαμόγελα, άνετα ρούχα, τη δική σου μηχανή λήψης (φωτογραφική μηχανή ή κάμερα και καλώδιο σύνδεσης), 10 φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή (στικάκι κατά προτίμηση) και σε απλή Α4 φωτοτυπία, με θέματα: α) παππούς/ γιαγιά  β) παιδική σας/ εφηβική σας ηλικία  γ) φωτογραφία σας από τις Απόκριες/ ή κάποιου δικού σας ανθρώπου  δ) αγαπημένο μέρος ή φετίχ   ε) εικόνες από την πόλη σας και τους πολίτες που σας ενοχλούν , δείχνουν την έλλειψη σεβασμού προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον  και/ ή  τις αντίθετές τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: