Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

cine-Μαθήματα 2010-2011


                                                                                                                          δελτίο τύπου 
  
Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης   πριν από τρία ακριβώς χρόνια και  μετά από 8 χρόνια παρέμβασης στο χώρο του παιδαγωγικού κινηματογράφου στην Κρήτη έκανε ένα βήμα ακόμα μέσα από την δράση cine-μαθήματα ως μια προσπάθεια συντονισμένης παρέμβασης στο χώρο της οπτικοακουστικής παιδείας.


Με την συνεργασία ιερέων κύρους στο χώρο του κινηματογράφου όπως : το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το Νεανικό Πλάνο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Safari internet,  Πανόραμα Ανεξάρτητων Ταινιών Πάτρας κ.α. Την υποστήριξη την στήριξη και την συνεργασία της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ,της ΔΕΔΙΣΑ καθώς  και μια σειρά από άλλων τοπικών φορέων  χωρίς την συνδρομή των οποίων θα ήταν αδύνατη η υλοποίηση της δράσης.

Κυρίως τέλος με την συνεργασία των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των υπευθύνων των πολιτιστικών καταφέραμε μια πλούσια σε περιεχόμενο δραστηριότητα κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.


Η μεγάλη συμμετοχή στο σύνολο των δράσεων αλλά και οι προσδοκίες που αναπτύχθηκαν πέραν από το αίσθημα ικανοποίησης μας γέννησαν και αίσθημα ευθύνης για την συνέχεια και επέκταση της δράσης cine-Μαθήματα.

Έτσι συνεχίζουμε και φέτος την δράσης μας στον χώρο των οπτικοαουστικών στην εκπαίδευση. Με προβολές και εργαστήρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Με στόχο να συναντηθούμε με εκπαιδευτικούς και μαθητές που θέλουν να δουν ταινίες με παιδαγωγικά χαρακτηριστικά αλλά και παράλληλα ενδιαφέρονται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για να μπορέσουν να εντάξουν τα σύγχρονα μέσα (ψηφιακή φωτογραφία, βιντεοκάμερα, H/Y κτλ) σε ένα δημιουργικό παιγνίδι με την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.  

Παράλληλα στην διαδρομή και αυτής της σχολικής χρονιάς και μέσα από πλήθος παραλλήλων εκδηλώσεων ( κινηματογραφικά αφιερώματα, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, μουσικές βραδιές, συζητήσεις κ.α.) ευελπιστούμε ότι τα cine-Μαθήματα 2010-2011 θα αποτελέσουν πεδίο δημιουργικής συνάντησης.

 Ενημέρωση για την πορεία της δράσης μέσω του :


Καθώς και τηλεφωνικά   (Καθημερινά 11:30-13:30 στο  6974739122)

Δεν υπάρχουν σχόλια: